Nova promatračka studija Harvard istraživača dr.

Blog | Prehrana, zdravlje, wellness

Jedna misao na “Sojina znanost o ažuriranju”

Winslet @dianabol UK kaže: 13. travnja 2017. u 22:59

Soja koja se koristi u različitim jelima ima toliko važnih važnih točke Vrlo je korisno za ljudsko tijelo.

Odgovor Pregled komentara Komentar

Ostavite odgovor Otkaži odgovor

Vaša adresa e -pošte neće biti objavljena. Označena su potrebna polja *

Spremi moje ime, e-poštu i web mjesto u ovom pregledniku za sljedeći put kad komentiram

Chat-Chat: Nancy Kalish, osnivačica biljnog chata za slanje pravila: Wendy Lopez i Jessica Jones od hrane koje je nebo lako napravljeno

Post Navigacija

biljka-chat: Nancy Kalish, osnivačica CHAT CHAT CHATSPLANT CHATSPLANT: Wendy Lopez i Jessica Jones iz Food Heaven-a Easy

U čast Mjeseca soje, ja sam Donosi vam znanstveno ažuriranje poznatog stručnjaka za soju, Mark Disina, doktorat, koji pokriva vruće teme na soji i zdravlju, uključujući kardiovaskularne bolesti, zdravlje kostiju, funkciju bubrega, rak dojke, rak prostate, mentalno zdravlje, funkciju štitnjače i još mnogo toga. Ovaj članak s dubokim ronjenjem navodi više od 400 znanstvenih izvora.

#1: Soja drži vaše srce pumpanja

Srčana bolest je najčešći uzrok smrti, a istraživači su utvrđeni da pronađu rješenje. Američka uprava za hranu i lijekove izjavila je da je soja jedini protein koji može smanjiti rizik od srčanih bolesti. Nastavak istraživanja podržava ovu tvrdnju, pokazujući soju za smanjenje ukupnog kolesterola i lipoproteina niske gustoće (LDL) ili „loših“ razina kolesterola.

U posljednje vrijeme randomizirana studija s 12-tjednom prehrambenom intervencijom otkrila je cijele sojine soje (što odgovara proteinu od 30 g/dan) značajno je poboljšao kardiovaskularno zdravlje sudionika. I, statistički pregled studija soje proteina pokazuje čimbenike rizika za srčane bolesti, a dijabetes se značajno smanjuju kada je sojin protein bio redovan dio prehrane više od šest mjeseci.

Uz to, istraživači su nedavno testirali tradicionalnu tradicionalnu Japanska prehrana, visoko u soji, na muškarce srednjih godina odgajana na zapadnoj hrani. Nakon šest tjedana, gdje se potrošnja soje udvostručila, utvrđeno je da je 91 posto sudionika pokazalo poboljšanja u više od jednog kardiovaskularnog faktora rizika.

#2: Zdravlje crijeva

Mikrobiom ili vaš Bakterije crijeva, najtopliji je trend za poboljšanje cjelokupnog zdravlja. Interakcija sojinih proizvoda s mikrobiotom crijeva može kritički utjecati na mnoge aspekte ljudskog razvoja, imuniteta i prehrane u različitim životnim fazama. U ovom su pregledu istraživači otkrili da i istraživanje životinja i gigant prevara web stranica tvrtke na ljudima pokazalo je konzumiranje sojinih hrane može povećati razinu zdravih bakterija crijeva što dovodi do jačeg imunološkog sustava i općenito boljeg zdravlja. Druga studija pronašla je slične rezultate.

#3: Soja može pomoći onima s karcinomom dojke

Istraživači koji pregledavaju vezu između karcinoma dojke i prehrane pronašli su umjerenu konzumaciju soje (5–10 g proteina Svakodnevno) unutar mediteranskog prehrambenog uzorka pokazuje najviše obećanja za pacijente s karcinomom dojke. Istraživači su primijetili da soja sadrže brojne anti-karcinogene, što sugerira da konzumacija može zaštititi od raka dojke, pri čemu ne formirani proizvodi poput Tofua i Soymilka pokazuju više obećanja. Jedna od ključnih pregledanih intervencijskih studija pokazala je odnos doza-odgovor između smanjenog rizika od karcinoma dojke s povećanim unosom sojine hrane, prevodeći se na 16-postotno smanjenje rizika na 10 mg dnevnog trošenog soje. Da bi to stavio u perspektivu, Soyylk ima 26 mg po čaši.

Druga studija otkrila je da su pacijenti s trostruko negativnim karcinomom dojke koji su jeli 12 g proteina soje dnevno imali više ekspresije gena koji suzbijaju rast tumora.

#4: Smanjenje rizika od raka

Nova otkrića podržavaju rastuće tijelo dokaza koji pokazuju dugoročni unos soje štiti od mnogih oblika raka i promiče zdravlje u svim životnim fazama. Meta-analiza utvrđena je soja izoflavona koja se konzumira kroz soje ili dodatke povezane s 23-postotnim smanjenjem rizika od karcinoma debelog crijeva, trećim najraširenijem rakom u svijetu. Druga metaanaliza 29 studija pokazala je da je konzumacija fitoestrogena, koja se nalazi u soji, povezana s 23-postotnim smanjenjem rizika od raka prostate.

#5: Pomažući vam da dobijete bolji noćni spavanje

Nedavna studija iz časopisa o prehrani utvrdila je da je veći unos izoflavona povezano s postizanjem najboljeg noćnog spavanja, i u trajanju i u kvaliteti. Sojine su među najvišim izvorima izoflavona, na primjer, čvrsti tofu ima oko 19 mg izoflavona po pola čašice.

#6: olakšanje za žene

dok se žene suočavaju s menopauzom , preplavljeni su lijekovima i dodacima kako bi olakšali njihove simptome. Istraživači su otkrili redovitu konzumaciju pića soje značajno smanjili simptome peri- i postmenopauze poput vrućih bljeskova, promjene raspoloženja, boli i ozbiljnijih ženskih zdravstvenih problema za 20 posto. Ukupna mjera kvalitete života povezana s zdravljem za ove žene također su se poboljšale za 18 posto. Drugi tim istraživača pronašao je sojine izoflavone koji nude najveće smanjenje duljine vrućih bljeskova, u usporedbi s ne-hormonskim lijekovima.

Prednosti soje šire se na žene svih dobnih skupina. Studija je otkrila da sojini izoflavoni poboljšavaju ishode kod žena s sindromom policističnih jajnika (PCOS), jednim od najčešćih poremećaja hormona u SAD-u među ženama u dobi od 18 do 40 godina. Izoflavoni su značajno smanjili razinu inzulina i poboljšali iskorištavanje glukoze, što može smanjiti PCOS, faktor rizika od dijabetesa.

#7: Imati sretnu trudnoću

BPA ili bisfenol A, sintetiku Spoj pronađen u mnogim plastikama i kućnim proizvodima povezan je s neplodnošću i nalazi se u više od 96 posto Amerikanaca, prema Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti. Nova promatračka studija istraživača Harvarda dr. Jorge Chavarro otkrila je da se soja bori protiv nekih štetnih efekata, poput neplodnosti, koji je povezan s izloženošću BPA.

Iako je trudnoća često sretno vrijeme, do 20 do 20 Postotak mama koje se trebaju boriti s depresijom. Dosadašnje istraživanje otkrilo je vezu između konzumacije soje i smanjenja depresije kod žena peri- i postmenopauze, a nova istraživanja pokazuju slična otkrića kod žena koje su trudne. Veći unos ukupnih soja poput tofua, fermentirane soje, kuhane soje, miso juhe i izoflavona soje neovisno je bio povezan sa smanjenjem depresije tijekom trudnoće.

#8: plus, soja pomaže u sprečavanju inkontinencije < /p>

Urinarna inkontinencija, što je gubitak kontrole mokraćnog mjehura, čest je problem, posebno što ostarimo – i može biti prilično neugodno. Istraživači su razmotrili navike povezane s zdravljem, zdravstvene faktore i sociodemografske podatke i otkrili nižu prevalenciju inkontinencije kod žena koje su konzumirale sojine proizvode.

#9: nastajajući konsenzus o zaštitnoj ulozi proteina soje u bubrežnim bolestima

A može pregledati članak o kliničkim ispitivanjima zaključio je da sojini protein pokazuje korisne učinke tijekom rane faze bubrežnih bolesti smanjenjem kolesterola, krvnog tlaka, cirkulirajućih masti i razine šećera u krvi, što sve doprinosi napredovanju bolesti . Druga potencijalna prednost unosa soje proteina odnosi se na poboljšani antioksidans status i smanjenje upale. Uzeto zajedno, podaci sugeriraju da su i kratkotrajno (tjedni) i dugotrajna (godina) konzumacija prehrane na bazi soje zaštitna od bolesti bubrega.

#10: pijenje za smanjenje Spursa

Bone Spursi, kosti koje se formiraju na rubovima kostiju, jedan su od mnogih simptoma osteoartritisa, kronične i progresivne bolesti zglobova. Istraživači su otkrili da su ljudi koji su pili socilk dnevno imali gotovo 50 posto niži rizik od razvoja kostiju. Ovo smanjenje rizika ostalo je čak i nakon što su podaci prilagođeni za dob, indeks tjelesne mase i spol.

#11: Budućnost sojinih antibiotika?

Kako bakterije rastu imune na učinke antibiotika, medicinski i veterinarski stručnjaci traže nova rješenja za suzbijanje infekcije. Istraživači su otkrili da komponente soje proteina pokazuju obećanje za antimikrobna svojstva protiv bolesti koja se nose s hranom, uključujući Pseudomonas i Listeria. Daljnjim istraživanjem sojini peptidi mogu se koristiti za razvoj biljnih, biorazgradivih alternativa antibioticima.

#12: dugoročni pogled na genetski inženjering

u svibnju 2016, Nacionalne akademije za znanost objavile su opsežno izvješće o genetski inženjerskom usjevima. U posljednja dva desetljeća pronađena je soja, jedna od tri biljke, koja nema štetne nuspojave na ljude ili životinje. Bez doktorata iz biokemije, lako je postati zabrinut od svih negativnih tiska koji okružuje ove biljke. Kada se ispituje opsežni volumen dostupnih istraživanja, ovaj grah nije samo siguran za konzumaciju, već su i kuća za prehrambenu energiju koja se može sigurno ugraditi u zdravu i dobro zaokruženu prehranu. A ako i dalje želite opcije, mnoge soje nisu izrađene s GE sojom, kao što su svi tofu, socimilk i edamame.

Napomena: slika, omot tofu papaje, od biljnog pogona za život, Sharon Palmer, Rd

Blog | Prehrana, zdravlje, wellness

Jedna misao na “Sojino znanstveno ažuriranje”

Winslet @Dianabol UK kaže: 13. travnja 2017. u 22:59

The Soya Koristi se u različitim jelima ima toliko važnih točaka. Vrlo je korisno za ljudsko tijelo.

Odgovor Pregled komentara Komentar

Ostavite odgovor Otkaži odgovor

Vaša adresa e -pošte neće biti objavljena. Označena su potrebna polja *

Spremite moje ime, e -poštu i web mjesto u ovom pregledniku za sljedeći put kad komentiram

5 Foods Foods s pogonom na biljke Ne mogu živjeti bez

Sharon Palmer

Objavljeno 1. travnja 2020.

Ažurirano 13. listopada 2020.

Jedenje zdrave prehrane s biljnim pogonom može biti lako i ukusno, Ako imate pravu hranu pri ruci. Ali ako vam uvijek ponestane trgovine, vaši planovi za jelo dijetu Whole Foods mogu letjeti kroz prozor! Ljepota prehrane na biljkama je da je toliko namirnica stabilna i pristupačna. Dakle, danas dijelim s vama svojih pet omiljenih namirnica na biljkama koje ćete uvijek naći u mojoj smočnici! Uključujem ove namirnice u svoju prehranu gotovo svaki dan.

5 biljna hrana za smočnicu ne mogu živjeti bez

leće oraha bolognese sa špagetama

1. Orasi. Orasi su divan i ukusan način dodavanja dodatne prehrane, mrvice i okusa bilo kojem obroku, a također pružaju zdrave masti i antioksidacijska svojstva. Orasi su bogati mononezasićenim masnim kiselinama, omega-3 masnim kiselinama, vlaknima, vitaminom B6, folatom, tiaminom, manganom, magnezijem, fosforom, bakra i željeza. Jedna unca (sedam granatiranih oraha) pruža 7 grama mononezasićenih masnih kiselina i 2,5 grama biljne omega-3 alfa linolenske kiseline (ALA). Bilo je značajnih istraživanja o antioksidacijskim i protuupalnim prednostima oraha, što pokazuje da svakodnevna konzumacija pomaže u zaštiti vašeg srca i mozga, kao i pomaže u zaštiti od dijabetesa tipa 2, raka i pretilosti. U smislu kardiovaskularnih koristi, konzumiranje oraha pokazalo je da smanjuje LDL kolesterol i povećava omega 3 masne kiseline u krvi, poboljšava funkciju endotelnih stanica, smanjuje aktivaciju trombocita i smanjuje C reaktivni protein (biomarker upale).

Idite s orasima! Obožavam ih posipati salatama, nasjeckanim voćem i zobenim pahuljicama; pirjajte ih u jelima od povrća, zrna ili mahunarki; i umiješajte ih u pečenu robu.

muffini od borovnice u prosu

2. Osušene borovnice. Borovnice su jednako moćne za vaše zdravlje kao i za vaše ukusne gužve. A kad nisu u sezoni, zalihe sušene borovnice u svojoj smočnici za upotrebu tijekom cijele godine. Ovi mali dragulji spakiraju veliki prehrambeni udarac; Bogat vitaminom C, vlaknima i moćnim fitokemikalijama nazvanim antocijaninima. Nije ni čudo što su povezani s mnogim zdravstvenim koristima, poput zdravlja srca, zdravlja mozga i borbe protiv dijabetesa. Bobice imaju posebno mjesto u zdravlju – Nedavni Amerikanci su cijenili ovo slatko voće i bili su dio njihove tradicionalne prehrane. U stvari, u zemljama širom svijeta ljudi su berbili bobice i čuvali ih za upotrebu tijekom cijele godine. Čak i medvjedi i ptice cijene zdravstvena svojstva bobica, jer medvjedi na njima prije nego što hiberniraju i ptice na njih blagdan prije migracije. Možda znaju nešto što ne znamo o bobicama? Zbog toga ih svaki dan uključim u svoju prehranu. Moji omiljeni načini uživanja u sušenim borovnicama jest da ih posipam po svojoj jutarnjoj žitarici, sojinom jogurtu i salatu. Također su ukusni umiješani u muffine, palačinke i druge kruh. Ili jednostavno narežite na šaku za zdravu zalogaj!

zdjelu s tofu kelj s tahini preljevom

3. Sjemenke konoplje. Konoplja više nije eksplozija iz prošlosti; Postaje široko priznat kao održiviji industrijski usjev s niskim udjelom s potencijalom za izradu svega, od tekstila i papira do biogoriva. Također je postao popularan funkcionalni sastojak hrane. Poljoprivredna konoplja ima bogatu, stoljetnu povijest korištenja kao tradicionalnu medicinu mnogih kultura širom svijeta. Iako se konoplja uzgaja u Kanadi i Europi, nije mu dopušteno da se uzgaja u Sjedinjenim Državama od 1958. Zakon o kontroliranim tvarima iz 1970. zaustavio je njegov uzgoj. Industrijska konoplja često se zbunjuje s marihuanom, ali različita je pasmina kanabisa sativa i posjeduje vrlo nisku razinu tetrahidrokanabinola, glavnog opojnog sredstva u marihuani. Iako SAD trenutno sprječava uzgoj konoplje, oni omogućuju trgovinu neživim sjemenom konoplje, uljem i vlaknima.

konoplja je ekonomična, ekološki prihvatljiva poljoprivredna usjeva u usporedbi s drugim popularnim usjevima vlakana. Prema studiji zaklade za razlog za 2008. godinu, konoplja je potrebna manje energije za proizvodnju, a manje je toksična za obradu, lakše se reciklirati i više biorazgradivi od većine konkurentskih usjeva.

sjemenke konoplje („konoplje matice“) i Hladno prešano ulje konoplje koristi se u mnogim namirnicama poput preljeva za salatu, prehrambenih barova, kruha, kolačića, granole, burgera bez mesa, čipsa i pića. Sa svojim mekim, sezamovim sjemenom poput izgleda i orašastih aroma, sjemenke konoplje možete posipati u žitarice, salate, kruh, jela od tjestenine, kasice i deserte. Sjemenke konoplje bogate su visokokvalitetnim proteinima, vitaminima, fitosterolima i mineralima u tragovima. Ali profil zdrave masti konoplje dobiva najviše pažnje-Hemp je bogat omega-3, kao i rijetkim polinezasićenim masnim kiselinama, gammalinolenskom kiselinom (GLA) i stearidonskom kiselinom (SDA), što je pokazalo zdravstvene prednosti u nedavnim istraživanjima .

žuta gulaš od leće u indijskom stilu

4. Leća. Volim leću! Leća, dio obitelji mahunarki, bila je jedan od prvih usjeva koji su se pripitomljavali na Bliskom Istoku prije više od 10 000 godina. Danas su leća popularna u mediteranskim regijama, kao i Istočna i Južna Azija, ali se koriste i u drugim zemljama širom svijeta. Postoji mnogo različitih vrsta leće-pink, crvena, zelena, žuta, crna-za sve ih treba oko 15-20 minuta (bez natapanja!). Ove sitne mahunarke bogate su brojnim esencijalnim hranjivim tvarima, kao što su tiamin, riboflavin, niacin, vitamin B6, folat, pantotenska kiselina, željezo, magnezij, kalij, cink, bakar i mangan.

Contents